Cosmetice handmade

Cosmeticele sunt un element de nelipsit din casa fiecărei femei. Opțiunile pe piață sunt extrem de variate, existând variante pentru toate tipurile de ten, toate nuanțele, toate preferințele. Multe femei au branduri preferate și câteva tipuri de produse pe care le aleg mai mereu. Un tip de cosmetice care se impune tot mai mult pe piață sunt cele organice, lucrate manual. Unele provin de la branduri de renume, altele de la firme noi. De ce ai alege să treci la asemenea cosmetice când le folosești pe aceleași de mulți ani și ești mulțumită?

Există o serie de avantaje ale cosmeticelor handmade pe care nu le vei regăsi la cele clasice oricât de calitative ar fi acestea din urmă. Pentru început, produsele lucrate manual sunt prietenoase cu mediul pentru că nu au ingrediente care să dăuneze. Produsele chimice din cosmeticele uzuale ajung mai devreme sau mai târziu în mediu, în apă sau aer și în timp au un impact negativ. În plus, ingredientele folosite în cosmeticele handmade sunt bine tolerate de ten. Sigur, trebuie să alegi în continuare produse pentru tipul tău de piele, dar riscul de iritații și alergii este aproape inexistent chiar și atunci când alegi produsul greșit.

Cosmeticele organice sunt mai bine tolerate de ten, chiar și de cel sensibil, astfel că nu mai trebuie să renunți la anumite produse precum fondul de ten dacă știi că ești predispusă la iritații.

Parfumurile folosite în cosmeticele organice sunt naturale, reducând și mai mult riscul alergiilor. În plus, parfumurile naturale nu doar că nu sunt dăunătoare, multe dintre ele sunt obținute prin utilizarea uleiurilor esențiale, care au efecte terapeutice.

Și dacă încă nu ești convinsă, gândește-te că aceste cosmetice nu sunt testate pe animale. Ele sunt lucrate cu multă atenție, de persoane care au grijă ca fiecare produs în parte să fie unul de calitate.