Ce cauzeaza depresia?

Depresia este o tulburare psihica frecventa. La nivel global, peste 300 de milioane de oameni de toate varstele sufera de depresie.

Desi nu stim exact ce provoaca depresia, o serie de factori sunt adesea legate de aparitia ei. Depresia rezulta de obicei  dintr-o combinatie de cauze multiple, inclusiv factori biologici, psihologici si sociali.

Nu exista nicio modalitate dovedita de a recupera oamenii de la depresie in totalitate. Cu toate acestea, exista o serie de tratamente eficiente si profesionisti din domeniul sanatatii care va pot ajuta pe drumul catre recuperare.

Exista, de asemenea, o multime de lucruri pe care le puteti face pentru a va recupera si a ramane sanatos cum ar fi activitatile recreative, dansul, vacantele, sportul sau petrecerea timpului in natura. Important este sa gasiti un tratament adecvat si un psihoterapeut care sa va ajute sa depasiti cu succes un episod depresiv.

In cel mai rau caz, depresia poate duce la sinucidere. Statisticile arata ca o persoana se sinucide la fiecare 40 de secunde. Sinuciderea este a doua cauza de deces la copiii intre 15-29 ani.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.